HCV

האם קפה מגן מפני תמותה בחולים עם HCV ו-HIV?

החוקרים מצאו כי שתייה של שלוש ומעלה כוסות קפה ביום מפחיתה בחצי את הסיכון לתמותה בחולים עם HCV ו-HIV

03.01.2018, 10:33
אספרסו, קפה (צילום: אילוסטרציה)

קפה הינו בעל מאפיינים נוגדי דלקת ומוביל להגנה כבדית. באוכלוסייה הכללית, שתיית שלוש כוסות קפה ומעלה נמצא כקשורה בהפחתת סיכון של 14% לתמותה כוללת. מטרת מחקר זה הייתה לבחון את הקשר בין שתיית קפה והסיכון לתמותה כוללת בחולים עם זיהום HCV ו-HIV.

ANRS CO13 HEPAVIH הינה עוקבה פרוספקטיבית צרפתית מתמשכת של חולים עם זיהום HCV ו-HIV. במסגרת העוקבה בוצע איסוף של נתונים רפואיים ופסיכוסוציאליים התנהגותיים על ידי שאלונים שנתיים. החוקרים ביצעו שימוש במודל Cox על מנת לחשב את ההשפעה של צריכת קפה מוגברת (שלוש ומעלה כוסות ביום) על תמותה כוללת במהלך תקופת מעקב של חמש שנים.

במהלך זמן מעקב חציוני (טווח בין-רבעוני) של 5.0 (3.9-5.9) שנים, התרחשו 77 מקרי תמותה מבין 1,028 החולים שהוכללו בעבודה (שיעור תמותה של 1.64/100 שנות חיים; רווח בר-סמך 95%: 1.31-2.05). סיבות תמותה מובילות היו מחלות הקשורות ב-HCVי(33 חולים, 43%), גידולים שאינם קשורים לאיידס או HCV (תשעה חולים, 12%) ואיידס (שמונה חולים, 10%). בביקור הראשון הזמין, 26.6% מהחולים דיווחו על צריכת קפה מוגברת. צריכת קפה מוגברת בתחילת המחקר נמצאה כקשורה עם הפחתה של 50% בתמותה כוללת (יחס סיכונים 0.5; 0.3-0.9; p=0.032) לאחר תקנון למין ומשתנים פסיכו-סוציאליים, התנהגותיים וקליניים תלוי זמן.

מסקנת החוקרים היא כי שתייה של שלוש ומעלה כוסות קפה ביום מפחיתה בחצי את הסיכון לתמותה בחולים עם HCV ו-HIV. היתרונות של תמציות קפה והוספת תרכובות נוגדות חמצון נוספות לתזונה דורשת הערכה באוכלוסייה זו.

מקור: 

Carrieri, M.P. et al.  (2017) Journal of Hepatology. 67(6), 1157

נושאים קשורים:  HCV,  קפה,  תמותה,  HIV,  ANRS CO13 HEPAVIH,  מחקרים
תגובות